O nas

Khalneo je majhno vzrejališče nežnih velikanov, maine coonov. Maine coon velja za največjo pasmo mačk, ki je naša srca osvojila leta 2010 na mednarodni razstavi mačk v Ljubljani. Dve leti in precej raziskovanja kasneje se nam je iz Hrvaške pridružil naš prvi maine coon Khalči oz. Felis Admiranda B'Khal Drogo, ki nam je s svojim fantastičnim karakterjem hitro dokazal, da je bila naša odločitev prava. Kar hitro smo ugotovili, da Khalu privoščimo mačjo družbo in tako se nam je leto kasneje iz Poljske pridružil naš modri in veliki lepotec Armi oz. PL*Ashabelle Neo Armanni. Z obema smo obiskali kar nekaj mednarodnih razstav, kjer sta bila oba uspešna, še posebej pa Armi, ki je do sedaj osvojil že 20 zmag (Best in Show). Ravno skozi udejstvovanje na razstavah in učenje o pasmi, s spoznavanjem različnih vzrediteljev je začela rasti ideja o vzreji. Tako se je naši družini leta 2014 pridružila naša prva vzrejna samička Rubi (Quinta Rubina Caramellocoon*CZ), s katero se je rodila tudi mačkarna Khalneo, ki pa ime nosi po našima legendama Khalčiju in Armiju.

Vzrejališče je registrirano pri Zvezi felinoloških društev Slovenije pod številko ZFDS 00165/2014 in krovni mednarodni organizaciji FIFé (Fédération Internationale Féline). Vzrejališče je prijavljeno pri Upravi Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin pod številko 41.

Naše malo vzrejališče je najprej in predvsem naš dom, kajti vsi naši mački so tudi naši družinski člani in ves čas živijo z nami. Vzreja pa je naš hobi, s katerim želimo osrečiti in omogočiti še komu, da začuti to kar čutimo mi vsak dan, ko si naša življenja delimo s to prečudovito pasmo. Cilj naše etične vzreje so zdravi, socializirani in skladni s predpisanim standardom maine cooni. Prav za vsakega našega mladiča se potrudimo najti pravi ljubeči dom s previdnim izborom bodočih lastnikov, s katerimi želimo ostati v stiku ves čas življenja Khalneo muckov.   

Vsi naši vzrejni mački imajo opravljene genetske teste za HCM, PK def, SMA, slikane in ocenjene kolke ter redno ultrazvočno pregledane srce in ledvica. 

 

Za več informacij o nas in naših muckih nam lahko pišete na info@khalneo.si.